De ce să oferi un cadou Crăciun iubit mai… eco?

De ce să oferi un cadou Crăciun iubit mai… eco?

Sezonul sărbătorilor se apropie cu pași repezi și probabil că începeți deja să cumpărați cadouri de Crăciun pentru cei dragi!

Deși Crăciunul este o sărbătoare minunată, nu putem nega impactul pe care îl are asupra planetei noastre. Este greu de estimat cu exactitate cantitatea de emisii de dioxid de carbon asociate cu aceasta, dar este evident că sezonul sărbătorilor are o amprentă ecologică semnificativă care se datorează în principal supraconsumului: alimente, cadouri, transport, energie etc.

Fără însă a opri practicarea tradițiilor noastre plăcute, este posibil să ne facem treaba pentru a reduce impactul nociv al acestora. Dacă atât tu, cât și cel iubit, aveți un simt al răspunderii mai însemnat în ceea ce privește acest aspect, poate că un cadou pentru iubit de Crăciun mai ecologic ar fi ideal pentru a marca ocazia.

Așa deci, cum putem cumpăra cadouri fiind eco-responsabili?

Este simplu: Oferă un cadou Crăciun iubit ecologic! Nu numai că îți vei reduce „amprenta” de poluare în timpul sărbătorilor, dar îl vei influența pozitiv și pe iubitul tău pentru a adopta obiceiuri și comportamente care să-l responsabilizeze (asta dacă nu o face deja).

Iată idei de cadouri ecologice pe care să le oferi de Crăciun iubitului tău.

O carte de rețete vegane

Întrucât industria cărnii este printre cele mai poluante, gătitul vegetal și vegan este un gest minunat pentru mediu. Există mai multe cărți de bucate fără carne care pot deveni un cadou verde util (și gustos). Le poți găsi pe un site specializat sau chiar într-o librărie.

O plantă de apartament

O plantă de apartament este o idee grozavă pentru un cadou ecologic: este drăguță, detoxifiază aerul și este personalizată deoarece poți alege ce plantă vrei să oferi. Există mai multe locuri pentru a comanda plante online, dar poți merge și la un magazin local sau la o florărie pentru a încuraja afacerile din zona ta.

O cană reutilizabilă

Încurajează-l cu un cadou Crăciun iubit să elimine opțiunile de unică folosință din viața de zi cu zi, oferindu-i iubitului tău o ceașcă reutilizabilă.

Un set de săpunuri ecologice

Mai multe companii de produse cosmetice produc săpunuri ecologice care pot fi cadouri grozave! Ai de unde alege în funcție de ce idei de cadou pentru iubit găsești pe site-ul nostru.

Un ceas ecologic

Un ceas este un cadou Crăciun iubit foarte popular. Pe de altă parte, oferind un ceas alimentat cu energie solară, aproape 100% reciclabil din țesături din piele ecologică, acesta devine și mai original!

Cosmetice ecologice

Ce poate fi mai bun decât să oferi produse cosmetice? Oferă produse cosmetice ecologice! E suficient să dai o căutare simplă și să găsești tot ce ai nevoie, urmărind să fie produse 100% ecologice.

Un copac… de plantat

Cea mai recentă idee de cadouri ecologice, și nu în ultimul rând cea mai originală: oferă-i persoanei iubite șansa să pună umărul la plantarea unor copaci! Există companii care oferă doritorilor oportunitatea de a planta numărul de copaci necesar pentru a compensa emisiile de dioxid de carbon. A oferi copaci de plantat este, prin urmare, și un cadou pentru planeta noastră.

Ecologia nu este doar un subiect la modă, ci o necesitate, iar conștientizarea importanței acesteia poate veni împachetată frumos într-un cadou Crăciun iubit deosebit de… verde!

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   IaCadou.ro
   Logo
   Enable registration in settings - general